torstai 17. tammikuuta 2013

Olohuone

Kesä alkoi olla lopuillaan. Siihen oli mahtunut töitä, lomaa, asuntomessuja.......

Eikä vieläkään oltu aloitettu olohuoneen remonttia. No eräänä päivänä sitten oli taas ryhdistäydyttävä.


Voi hyvänen aika tuota näkyä! Vaikka olohuone/ruokailuhuone on samaa tilaa, niin ne oli pakko kuitenkin tehdä osissa, kun ei saatu noita rojuja mahtumaan mihinkään.

Ja sitten purkamaan....


Purettiin seinistä puolipaneelit, verholaudat ulkoseiniltä ja lattiasta muovimatto, lastulevy ja ohuempi levy, jossa oli hauskasti tuollainen karvamaton kuva! Säikähdin kyllä kun astuin huoneeseen ja näin, mitä lastulevyn alta oli paljastunut. Väsyneillä silmillä se näytti hetken ihan oikealta matolta!
Ilmeisesti jossain vaiheessa tässä huoneessa on ollut joku oranssin sävyinen kokolattiamatto. sellaista nöyhtää löytyi mm jalkalistoista. Onneksi kuitenkin alta paljastunut lautalattia oli todella hyväkuntoinen, jopa hyvässä maalissa (sävy oli vaan meille väärä). Kaiken purkamisen ja katon maalaamisen jälkeen tasoittelin seiniä poistokorista löytyneelltä halvimmalla kuitutapetilla (siis tuo valkoinen jossa on noita ympyröitä).


Seinät sitten taas maalasin hyväksi osoittautuneella tavalla, tapetin päälle. Sävy on Tikkurilan Uni X459. Takan rappasin valkoisella antiikkilaastilla. (Ja sen on kyllä näköinenkin, että ensikertalainen asialla)

Pitihän sitä jo lattian maalikerrosten välissäkin käydä testaamassa :)

Vihdoinkin meillä oli olohuone!







Ihanaa!

Lähes kaikki huonekalut olivat olemassa valmiiksi. Vanhan vihreän sohvan päälle laitoin vaan valkoisen kankaan. Haaveilen valkoisesta sohvasta, mutta ei todellakaan tule meille, ennen kuin lapset on muuttaneet pois kotoa. Tuo valkoinen kangas käy n kerran viikossa pesussa....

Ikeasta tietenkin piti jotain hakea, kuten nuo pellavaverhot, mustat kehykset ja lattiavalaisin. Tyynyjen päälliset kirpparilta ja Hobby Hallista.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti