perjantai 11. tammikuuta 2013

Lastenhuone

Seuraavaksi tärkeysjärjestyslistalla oli lastenhuone. Toiveissa oli, että kaikki saisivat paremmin nukuttua, kun ei tarvitsisi enää sulloutua samaan huoneeseen.

Siellä piti hiukan tasoitella kattoa, jossa on ilmeisesti haltex-levy ja lattiasta irrotettiin sellainen ohut, säkkikangaspohjainen levy miljoonien pikkunaulojen kera (jos joku tietää, onko sellaisella levyllä jotain oikeaa nimea, niin kertokaa ihmeessä). Ja tadaa, siellä oli lautalattia alla. Tosin todella epätasainen sellainen, mutta meitähän se ei haittaa. Ovi lastenhuoneesta portaikkoon otettiin esille ja siitä lastulevystä, joka oli ovea peittänyt, tulikin oiva maalauspohja pikku-apurille joka näin myös pääsi osallistumaan remonttiin (sai myös itse valita värin):


Katon maalasin Uulan puolihimmeällä Into maalilla ja sävy oli Tikkurilan Jasmiini F503. Seinät vetäisin taas Uulan Into himmeällä tapetin päälle, Sävy Tikkurilan Kukkula K457. Tarkoituksena tehdä huoneesta mahdollisimman rauhallinen nukkumista varten. Tästä ei ollut tarkoitus tehdä mitään leikkihuonetta, mutta todellisuudessahan meillä kyllä leikitään ihan joka paikassa :) Lattiaan sama Tikkurilan Permo puulattiamaali Uulan sävy 00. Ikkunoihin ja oviin meni sitä Uulan valkoista ikkuna- ja ovimaalia.

Noista Uulan maaleista täytyy sanoa se, että vaikka aionkin niitä käyttää niiden hengittävien ja myrkyttömien ominaisuuksien takia, niin ne ovat kyllä melko haasteellisia. Ne ei ole kovin peittäviä ja sävyt ovat aina vähän jotain sinnepäin. Samalla sävynumerolla olen saanut jo pariin huoneeseen ihan erisävyisiä maaleja. Kannattaa siis kerralla ostaa reilusti sitä maalia, että saa samalla sävyllä varmasti kaiken tarvittavan maalattua.

Aluksi katselin ja suunnittelin tännekin tapettia, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että niin kauan kun nuo lapset ovat pieniä ja noinkin "taiteellisessa" iässä (meillä harrastetaan kaikista kielloista ja kynien piilottelusta huolimatta seiniin piirtelyä), meille ei tule mitään kalliita paperitapetteja mihinkään. Niitä kun ei saa millään pestyä ja putsattua.


Huone on todella pieni ja muutenkin haasteellinen kun siinä on 3 ovea, ikkuna ja uuni. Tänne oli pakko hankkia tuo hieman normaalia pienempi kerrossänky, kun esim Ikean mallit olisi mennyt hiukan ikkunan ja oven eteen. Se hankittiin Veken kalusteesta ja on mallia Liisa pieni. Ikeasta verhot ja muutama taululista. Vanhan keltaisen naulakko-hyllyn maalasin valkoiseksi, kirjoja varten.

Ps. Jatkossa lupaan kyllä keskittyä tuohon valokuvaamiseen! Ja lupaan tänä vuonna vihdoin ostaa sen paremman kameran! Nämä kuvat kun on räpsitty kännykkäkameralla ja ei ehkä ihan siinä mielessä, että päätyisivät koskaan mihinkään. Mutta näillä nyt on mentävä nykyhetkeen asti ainakin, kun ei muutakaan ole :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti