keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Makuuhuoneen ja keittiön pikasilaus

Juttuhan meni tässä vaiheessa niin, että siitä, kun saimme avaimet käteemme maaliskuun lopulla, meillä oli viikko aikaa omien töiden ja pakkaamisen ohella tehdä jotain uudessa kodissa, ennen muuttopäivää. Asiat oli pantava tärkeysjärjestykseen. Ihmisen tarvitsee syödä ja nukkua, joten makuuhuone ja keittiö saivat kokea pikasilaukset. Vaikka niinhän sitä sanotaan, että vanhassa talossa pitäisi asua vuosi, ennen kuin ryhtyy remontoimaan. Siihen minä en kuitenkaan kykene!


Makuuhuone tyhjennettynä näytti tältä. Katolle ei tarvinnut tehdä mitään. Se kun on sellaista tummaksi patinoitunutta panelia (eikä tietysti näy kuvissa). Seinissä oli aikojen saatossa nuhjaantunut tapetti jonka päälle vaan ronskisti maalasin Uulan Into himmeällä ja väri oli Tikkurilan Riisi X454. Maalatessa näytti siltä, että tapetti tipahtaa justiinsa alas seinältä, mutta maalin kuivuessa se taas suoristui sileäksi paikalleen.
Lattian vaan pesin maalipesulla, hioin kevyesti käsin ja maalasin Tikkurilan Permo puulattiamaalilla, Uulan sävyllä 00. Tämä oli pikasilaukseen kaikista helpoin huone, sillä mitään ei tarvinnut purkaa. Ikkunan ja ovien karmit maalasin sisäpuolelta Uulan ikkuna- ja ovimaalilla.


Valmista tuli! Sängyt sai kantaa sisään ja aluksi nukuimmekin kaikki tässä yhdessä huoneessa, kunnes lastenhuoneen pintaremontti valmistui. Koko talon sisustus koostuu pääasiassa vanhan kodin huonekaluista, pienellä tuunauksella tosin. Tähän makuuhuoneeseen oli ihan pakko kyllä heti hankkia tuo kattovalaisin, kun sopivaa ei olemassaolevista löytynyt. Tällähetkellä koko perheen käyttövaatteet piiloutuvat tuonne Ikean verhojen taakse. Se on väliaikaisratkaisu, mutta osoittautunut todella toimivaksi. Jatkossakin saa kyllä koko perheen vaatteet olla samassa paikassa (mielellään lähellä pesukonetta). Ei tarvitse sitten roudata yhtä sukkaa tuonne ja toista tänne, kätevää :)


Ja siellä sitä sitten eletään. Onneksi muitakin huoneita on saatu jo valmiiksi :)


Keittiö piti myös ehdottomasti saada "kuntoon", vaikka väliaikainen onkin, niin se on siinä edelleen ja tulee olemaan vielä hetken aikaa. Toiveissa olisi kyllä keittiöremontti kevään/kesän aikana.

Aluksi poistin sieltä verholaudat (jotka ihanasti kiersivät kaikki alakerran ulkoseinät). Pesin ja maalasin keltaiseksi pinttyneen katon Uulan Into puolihimmeällä maalilla Tikkurilan sävy Jasmiini F503 ja samalla maalilla meni nuo seinätkin.  Lattiaan, muovimaton päälle sipaisin Otex tartuntapohjamaalia ja sitten sitä valkoista Permo puulattiamaalia! Voin nyt kokemuksesta kertoa, että ei ole mikään kovin pitkäikäinen ratkaisu, mutta saa nyt mennä siinä niin kauan kuin remontti on edessä. On se kuitenkin parempi kuin se pinttynyt keltainen lattia!  Sitten vielä vanhaan keittiönpöytään jostain maalipurkin pohjalta löytynyt musta maali pintaan, valaisin kirpparilta, matto Bauhausista ja taas tuli valmista :) Ja kiitos vielä Katjalle avusta keittiön pikaremontissa. Eipä olisi ilman apuvoimia saatu valmiiksi ennen muuttoa.

4 kommenttia:

  1. JES nyt mä pääsen urkkimaan teidän elämää..


    laitan sut listoilleni ja hyvältä näyttää koti ja blogi. Mulla kyllä RIIKAN BLOGI, voitko vaihtaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vihdoinkin sain tämän aikaiseksi!

      Vaihdoin Riikan blogiin, olin vaan suoraan lisännyt sen sieltä jostain lukulistalta...

      Poista
  2. No jopas teillä on vauhti päällä ''';D

    Kiinnostavaa kuulla, miten muovilattiassa maali kestää, otepohjasta huolimatta. Jos...malaan oman lattian myös, rohkaistuneena tästä.

    Tsemppiä teille, IHANA talo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välillä se vauhti aina vähän hiipuu, mutta kyllä se siitä. Ei kai tällaiset projektit tule ikinä "valmiiksi".

      Meillä se maali siinä muovimatossa on kyllä ollut melko kovalla kulutuksella. Varmaan kestäisi ihan hyvin sellaista normikäyttöä, veikkaan.

      Poista